Sider

Følgere

fredag 10. februar 2012

Herlig, myk velourkjole, og et rop om hjelp!

 

Jeg  ble så fornøyd med den rosa isoli-kjolen jeg laget (som forøvrig ble ødelagt i vask, men det kommer jeg tilbake til), at jeg måtte prøve meg på en kjole til med samme hetteløsning.

I går var jeg på trivelig sykveld hos Ingrid, hvor jeg hadde med meg flere ferdigklipte prosjekt, og denne kjolen var ett av dem. Var veldig spent på om coverproen og kantebåndsapparatet mitt taklet to lag (4 lag i skjøtene) med velour. Heldigvis gikk det (nesten) som smurt. Det ble ett hoppesting, men det festa jeg enkelt for hånd. Den gode myke velouren er kjøpt hos Textart, og jeg er veldig fornøyd med både velouren og kjolen. 

Velourkjole lilla

Velourkjole lilla bak

Baksiden av kjolen. Spiss hette i stripete velour. Kanten nederst på kjolen har fått rullefald Smilefjes

velourkjole lilla detalj

Det ble også velour til fór i hetta, og trykknapper (kam-knapper) i front.

 

2012-02-07 002 012

Jeg måtte prøve den på “lille My” for å se hvordan den ble i forhold til lengde på blant annet ermene. Og den er enda noe for stor for snuppa, så jeg kan trygt kalle det str. 86. 

Mønster: Eget

Str: 86

Stoff: Velour i dyp lilla og striper fra Textart, interlock fra Tissu

Trykknapper: fra Ebay

Denne er til salgs!

Og så er det tid for et dypt hjertesukk! Jeg var så utrolig fornøyd med denne kjolen, og så viser det seg at jeg har brukt en type interlock som farger noe helt forferdelig! Jeg husker at jeg en gang i høst vasket ei maskin med flere nye mørke stoff, sammen med noen ganske mørke klær, og flere av klærne ble rosa, og helt ødelagte. Jeg fant aldri ut hva det kom av, men NÅ vet jeg det Sint fjes! Selvfølgelig husker jeg ikke hvor jeg kjøpte den…

GRUMPF!

Denne er jo forhåndsvasket så jeg trodde uansett ikke at det skulle bli et fargeproblem, men det ble det altså. Det ser kanskje ikke ut til å være så stor fargeforskjell på bildet, men det er ILLE! VELDIG ILLE! Hater å si det, men kjolen er ødelagt. Men jeg har jo et bittelite håp om at noen kanskje har en vidunderkur? Er det noen som har et forslag til hvordan jeg kan fikse dette?!

2012-02-07 004 002

 

God helg!

Anita

6 kommentarer:

 1. Jupp, kjøp avfargings-pads i en quiltebutikk eller en fargehandel, jeg vet de har i de fleste quiltebutikker iallefall. De skal legges i maskinen sammen med tøyet og vil suge til seg overskuddsfarge. Mange har klart å redde både plagg og interiør med disse. Lykke til! :))

  SvarSlett
 2. Håper du klarer å redde kjolen! Det jeg lurer på, er hvor du har fått tak i de søte hjerteknappene. God helg fra Gulltann :-)

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige tilbakemeldinger, og takk for tips Marit, det skal prøves ut! Gulltann: Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener jeg har kjøpt de hos Assunta Store: http://www.assuntastore.com/cart.html. Har vel igrunnen kjøpt de fleste knappene mine der ;)

  SvarSlett
 4. Skikkelig fin kjole! Tøft med hette på :-)
  Men surt med vaskeulykken, da... :-(

  SvarSlett