Sider

Følgere

onsdag 19. oktober 2011

Barnslig glede! Coverpro har ankommet heimen :D

Og for dere som sier som min søster: "Ka f... e det"? Det er min 3. symaskin :p
Men dette er ei maskin som i hovedsak brukes til kanting av plagg. Jeg fikk også med kantebåndsapparat, så nå satser jeg på at all kanting går som en lek! (all fornuft tilsier at det IKKE kommer til å gå som en lek). Denne maskina krever visstnok tålmodighet, og lang tilvenningstid... Gleder meg uansett!


6 kommentarer:

 1. Lykke til - har en overlooksak stående jeg også som venter på mitt overskudd til å ta fatt:)))

  SvarSlett
 2. Kult! Lykke til! Jeg må innrømme at jeg har lagt kantbåndinga litt på is, strever så fryktelig! Men jeg har kjøpt interlock fra Hilco nå, og håper det går bedre med den enn med ribben fra s&s. Å legge opp kanter går fint da! :) Hold oss oppdaterte på hvordan det går! :)

  SvarSlett
 3. Takk takk :)
  Jeg skal vel ikke si at vi har blitt perlevenner enda... Men satser på at vi blir det med tiden ;) Fant forsåvidt delvis greie innstillinger, men hadde problemer med å sy beint. Den ene tråden hadde en tendens til å skli litt slik at den kom innpå stoffet og ikke på ribben. Så da må jeg vel øve meg på det pinsett-trikset, ikke det enkleste når jeg er venstrehendt :p

  SvarSlett
 4. Ja, sømmen min sklir også! Jeg har stilt apparatet slik at den veksler mellom å sy ytterst der den skal, og på midten når den sklir ut. Så den ikke syr utom iallefall. Hvilke innstillinger bruker du? Jeg har skrevet blogginnlegg om kantbånding nå. :) Hvordan hindrer man at det glir ut med å bruke pinsett da? Har mye å lære..

  SvarSlett
 5. Jeg tester fortsatt ut innstillinger. Har lest på flere blogger og tråder på sykroken om innstillinger og der var det anbefalt alt fra 2-2-3 og 6-6-3 med ca. 1,25 på diff.
  Se her: http://www.sykroken.net/forum_vbull/forum/showthread.php?t=38994
  Den på 6-6-3 funka greit på maskina mi på stoff og stil sin ribb. Synes den gir så god stretch. Den interlocken jeg prøvde var det litt lite stretch i. Og så fant jeg ut at det som funka best i gårkveld iallefall var å ha ganske høy diff. mellom 1,25 og 1,5. Må prøve mer over helga. Må bare bli ferdig med barneselskapet i morgen :) Nå skal jeg inn og lese blogginnlegget ditt om kantbånding ;)

  Her er det forresten nevnt litt om å bruke pinsett:
  http://www.sykroken.net/forum_vbull/forum/showthread.php?t=54424&highlight=pinsett+cover+pro

  SvarSlett
 6. Tusen takk for tips! Jeg prøvde med høyere trådspenning på overtrådene, for det står i bruksanvisninga også om jeg husker rett. Men da ble det veldig stramt og det løsnet nesten under! Først når jeg stilte opp undertrådspenninga gikk det bedre. Huff, så vanskelig det skal være da! Når jeg syr i vanlig stoff må jeg ha minst samme trådspennign under som over, hvis ikke henger og slenger trådene under. Guro (Gekko) mener det viktigste ofte er diff. og ikke så mye de andre innstillingene. Jeg hengte meg sånn opp i trykkfotspenningen og sånn, det mente hun ikke er så viktig. Skal lese de linkene dine i morgen! :)

  Så bra du får det til med S&S-ribb da! Det bare gikk ikke hos meg..

  SvarSlett